Ansioturvan asiantuntijaja yhteistoiminnan veturi

Jos jäät työttömäksi

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Löydät lisätietoa työnhakijaksi ilmoittautumisesta työvoimahallinnon verkkopalvelusta osoitteesta www.te-palvelut.fi. Muistathan, että voit käynnistää työnhakusi myös sähköisesti.

Ensimmäinen hakemuksen voi lähettää omaan työttömyyskassaan kahden-kolmen viikon työttömyyden jälkeen. Lisätietoa: Päivärahan hakeminen

Esittely

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. Yhteisjärjestö kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 30 työttömyyskassaa ovat jäseninä Yhteisjärjestössä.

Toimintaamme johtaa jäsenkassojen edustajista muodostuva hallitus. Palvelujen toteutuksesta vastaa kuusihenkinen toimisto sekä kassojen edustajista koostuvat työryhmät.


Huomio

Ethän lähetä hakemuksia ja palkkatodistuksia Työttömyyskassojen Yhteisjärjestöön. Jos sinulla on kysyttävää omista päiväraha-asioistasi, käänny oman työttömyyskassasi puoleen. Oma kassasi neuvoo sinua myös jäsenyyteen, työttömyysetuuksien saamiseen ja maksamiseen liittyvissä kysymyksissä.


Ansiopäivärahan laskentasääntö muuttuu 1.1.2015

Arvioi tulevan ansiopäivärahasi määrä päivärahataulukon avulla:
24.11.2014 - Ansiopäivärahataulukko 2015 - päivärahan laskentasääntö muuttuu vuodenvaihteessa

Tarkempaa tietoa muutoksen sisällöstä:
16.9.2014 - Suurimpien ansiopäivärahojen taso laskee vuodenvaihteesta alkaen

Muutos vaikuttaa niiden henkilöiden ansiopäivärahaan, joiden työssäoloehto täyttyy 1.1.2015 tai sen jälkeen ja joiden päiväraha lasketaan tämän vuoksi ensimmäistä kertaa tai uudelleen.

Yleiset kirjanmerkit