TYJ:n blogissa: Kannattaako osa-aikatyö?

Katri Kangas (katri.kangas a tyj.fi), 2.3.2018

Käsitys siitä, että työttömän ei toimeentulonsa turvatakseen kannata ottaa vastaan osa-aikatyötä, elää vahvana. Aktiivimallista keskusteltaessakin ongelmana on nostettu esille se, että lyhyitä työpätkiä tai keikkatöitä tehtäessä päivärahan maksaminen työttömyyskassasta viivästyy.

Työttömyyskassojen käsittelyaikatilastot eivät käsitystä viipeestä tue. Soviteltu päiväraha maksetaan keskimäärin 10 päivässä. Sovitellun päivärahan maksuajat ovat olleet jatkuvasti lyhyemmät kuin kaikkien etuuspäätösten keskimääräiset käsittelyajat.

Viivästystä sovitellun päivärahan maksamiseen ei tuo kassan kuhnailu, vaan palkanmaksutapa, jossa palkka tai osa siitä maksetaan vasta työn tekemistä seuraavan kuukauden puolivälissä tai jopa seuraavan kuukauden lopussa. Tähän olisi ansiopäivärahaa maksettaessa löydettävissä osa-aikaista ja keikkatyötä tekeviä palveleva ratkaisu, kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön toiminnanjohtaja Niina Jussila Puheenvuoro työttömyysturvasta -blogissa: Kannattaako osa-aikatyön tekeminen?

Takaisin

Yleiset kirjanmerkit