Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustus korvaa työmatka- ja muuttokuluja. Tarkista oikeutesi liikkuvuusavustukseen omasta työttömyyskassastasi, jos vastaanotat kokoaikatyön, jonka edestakainen työmatka on yli kolme tuntia tai osa-aikatyön, jonka edestakainen työmatka on yli kaksi tuntia.

Suuruus

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen (32,40 euroa vuonna 2017) ilman korotusosia tai lapsikorotusta ja sitä maksetaan viideltä päivältä viikossa. Kuukaudessa liikkuvuusavustuksen suuruus on noin 700 euroa.


Kesto

Liikkuvuusavustuksen maksamisen kesto riippuu työn kestosta seuraavasti:

Liikkuvuusavustuksen kesto
Työn kesto vähintäänAvustuksen kesto
2 kk1 kk
3 kk1,5 kk
4 kk2 kk

Edellytykset

Avustuksen maksaminen edellyttää, että

  • edestakainen työmatkasi on työn alkaessa (tai muuttaessasi työn perässä työstä sovittaessa) kokoaikatyössä yli kolme tuntia päivässä ja osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä
  • sinulla on oikeus työttömyysetuuteen juuri ennen työn aloittamista
  • työaikasi on vähintään 18 tuntia viikossa
  • työsi kestää vähintään kaksi kuukautta
  • olet hakenut avustusta ennen työn alkua.


Hakeminen

Jos sinulla voisi olla oikeus liikkuvuusavustukseen, muista hakea avustusta omasta työttömyyskassastasi ennen työn alkamista. Avustusta ei voi enää hakea työn alettua. Huomaathan myös, että voit hakea avustusta, vaikka sinulla ei vielä olisi kaikkia hakemuksen liitteitä, kuten työsopimusta. Puuttuvat liitteet voi toimittaa kassaan myöhemmin.

Jos olet saanut työttömyysetuutta ennen työn alkamista Kelasta, hae myös liikkuvuusavustusta Kelasta.

Sivu päivitetty viimeksi 15.03.2017

Yleiset kirjanmerkit