Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin.

Yhteisjärjestö kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 26 työttömyyskassaa ovat jäseninä Yhteisjärjestössä.

Toimintaamme johtaa jäsenkassojen edustajista muodostuva hallitus. Palvelujen toteutuksesta vastaa seitsemänhenkinen toimisto sekä kassojen edustajista koostuvat työryhmät.

Edunvalvonta
Laadimme asiantuntijalausuntoja sekä toimimme yhteistyössä alan keskeisten vaikuttajien kanssa työttömyysturvan kehittämiseksi ja järjestelmän toiminnan parantamiseksi.

Yhteistoiminta ja palvelut
Tuotamme palveluita työttömyysturvan toimeenpanon tueksi ja kehitämme toimeenpanoa yhteistyössä kassojen kanssa. Palveluihin kuuluvat muun muassa lomakkeiden ja päätösperustelujen tuottaminen.

Koulutus
Tarjoamme kassojen henkilökunnalle koulutusta työttömyysturvaa koskevasta lainsäädännöstä ja ohjeistuksesta. Järjestämme lisäksi teemakoulutusta erilaisista kassatyötä tukevista aiheista.

Viestintä
Tiedotamme ansioturvasta yleisölle kotisivuillamme ja ylläpidämme kassojen käyttöön suunnattua verkkopalvelua, jossa välitetään työttömyysturvan soveltamisessa tarpeellista tietoa.

Yhteisjärjestön arvot

Asiantunteva
Toimintamme perustuu syvään osaamiseen työttömyysturvajärjestelmästä ja työttömyyskassojen toiminnasta.

Palveluhenkinen
Tuemme jäseninämme olevia työttömyyskassoja tuottamalla palveluja, joita kassat toiminnassaan tarvitsevat.

Aktiivinen
Toimimme aloitteellisesti yhteistyössä ja vaikuttamisessa.

Raikas
Toimintaamme johdetaan ja harjoitetaan innovatiivisesti ja dynaamisesti.


Yhteisjärjestön säännöt

TYJ säännöt
107KB, päivitetty 24.10.2014

Sivu päivitetty viimeksi 04.10.2018

Yleiset kirjanmerkit