Jäseneksi liittyminen

Työttömyyskassan maksaman ansiopäivärahan ja vuorottelukorvauksen maksaminen edellyttää, että olet työttömyyskassan jäsen.

Työttömyyskassan jäseneksi liitytään jäsenhakemuksella. Sinun tulee jäsenyyttä hakiessasi olla palkkatyössä tai toimia yrittäjänä. Hakemuksia ja ohjeita jäseneksi liittymisestä saat työttömyyskassoista. Jos liityt samalla ammattiliittoon, voit kysyä lisätietoa myös omasta liitostasi.

Vaihtaessasi työttömyyskassaa kuukauden kuluessa, voit käyttää aikaisemmassa kassassa kertyneet jäsenyys- ja työskentelykaudet hyväksi uudessa kassassa.

Työttömyyskassalaissa määritelty yläikäraja palkansaajakassan jäsenille on 67 vuotta. Yrittäjäkassaan voi kuulua myös tätä vanhempi henkilö.

Kassojen tiedot

Sivulla Työttömyyskassojen vakuuttamat alat on listattu kaikki Suomessa toimivat työttömyyskassat ja keskeiset alat ja työtehtävät, joiden työttömyysvakuutuksen kukin kassa hoitaa.

Etsi itsellesi sopiva työttömyyskassa. Voit siirtyä kunkin työttömyyskassan omaan verkkopalveluun klikkaamalla kassan nimeä.

Sivulta Työttömyyskassojen yhteystiedot löydät koottuna kaikki työttömyyskassat ja niiden yhteystiedot.

Sivu päivitetty viimeksi 13.11.2017

Yleiset kirjanmerkit