A-kassa aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa

Teollisuuden työttömyyskassa ja Rakennusalan työttömyyskassa päättivät tiistaina 15.6.2021 kokouksissaan sulautumisesta Avoimeksi työttömyyskassaksi. Työttömyyskassa Finka vahvisti sulautumispäätöksen osaltaan jo huhtikuussa. Uusi työttömyyskassa aloittaa toimintansa 1.1.2022.

Avoin työttömyyskassa eli A-kassa on 190 000 jäsenellään yksi Suomen suurimpia työttömyyskassoja.

”Avoimen työttömyyskassan syntyminen on erinomainen uutinen sulautumisessa mukana olevien työttömyyskassojen jäsenille, sillä uusi kassa mahdollistaa paremman palvelun ja vakavaraisemman toiminnan. Monialainen ja suuri kassa tasaa työttömyyteen liittyviä kausi- ja toimialapiikkejä”, sanoo Teollisuuden työttömyyskassan johtaja Irene Niskanen.

Kassojen sulautuminen ei edellytä toimenpiteitä kassojen nykyisiltä jäseniltä, sillä kassan jäsenyys siirtyy automaattisesti. A-kassan jäsenmaksu on euromääräinen eli sen suuruus ei riipu palkasta. Jäsenmaksu on tarkoituksena asettaa hyvin kilpailukykyiselle tasolle.

Avoin työttömyyskassa on nimensä mukaisesti avoin kaikkien toimialojen palkansaajille ja tulee aktiivisesti tavoittelemaan jäsenmäärän kasvua. Perustavat työttömyyskassat maksoivat etuuksia yhteensä noin 421 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Lue lisää

Avoin työttömyyskassa on 190 000 jäsenen suurkassa – A-kassa aloittaa vuodenvaihteessa