Viime vuonna suoritetut sivutoimiset opinnot voidaan tietyissä tilanteissa lukea aktiivisuusedellytykseen

Jos työttömyysturvan aktiivisuusedellytyksen seurantajakso päättyy tämän vuoden puolella, aktiivisuusedellytykseen luetaan myös viime vuonna suoritetut sivutoimiset opinnot.

Työttömyysturva muuttui vuodenvaihteessa siten, että lyhytkestoiset ja sivutoimiset opinnot alkoivat kerryttää aktiivisuusedellytystä. Muutos tuli voimaan siten, että sivutoimiset opinnot otetaan huomioon, jos aktiivisuuden tarkastelujakso päättyy 31.12.2018 tai sen jälkeen.

Lyhtykestoiset opinnot on voinut aloittaa vasta aikaisintaan 31.12.2018, joten niitä ei ole voinut kertyä viime vuoden aikana.

Sivutoimisia opintoja voivat olla esimerkiksi avoimen yliopiston opinnot tai kielikurssit. Työttömyyskassa voi saada tiedon sivutoimisista opinnoista TE-toimistosta, mutta aktiivisuusedellytyksen vuoksi asiasta on aina hyvä mainita myös hakemuksessa. Erityisesti viime vuoden osalta on mahdollista, että kovin pienimuotoista opinnoista ei ole ilmoitettu. Ilmoittamalla opintosi hakemuksessa varmistat, että opinnot huomioidaan aktiivisuusedellytyksessä.