Ansiopäivärahaa maksettiin huhtikuussa 30 % viime vuotta enemmän

Työttömyyskassat maksoivat huhtikuussa ansiopäivärahoina 187 miljoonaa euroa. Tämä on 30 % enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Ansiopäivärahakulut kasvoivat lähes jokaisessa työttömyyskassassa. Alakohtaisia eroja kuitenkin on. Kuljetusalojen työttömyyskassan ansiopäivärahakulut kasvoivat huhtikuussa 96 % viime vuoden huhtikuuhun nähden. Sen sijaan monessa erityisesti julkisen alan työttömyyskassassa kasvua oli alle 20 %.

Ansiopäivärahaa maksettiin huhtikuussa 145 000 henkilölle. Saajien määrä kasvoi viime vuoden huhtikuuhun nähden 28 %.

Lomautettujen määrä lähes kolminkertaistui huhtikuussa

Ansiopäivärahaa sai huhtikuussa lomautuksen perusteella 39 000 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi 174 % vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Uusissa hakemuksissa kasvupiikki

Työttömyyskassoihin saapui huhtikuussa yhteensä noin 226 000 hakemusta. Hakemusten määrä nousi huhtikuussa 57 % vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Hakemuksista 83 000 koski uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja. Uusien hakemusten määrä on tyypillisesti korkeimmillaan alkuvuodesta ja tällöin hakemusmäärä on viime vuodet ollut 20 000 hakemuksen tienoilla. Uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrä oli huhtikuussa 669 % viime vuoden huhtikuuta suurempi.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Niina Jussila
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
050 911 8511
niina.jussila@tyj.fi