Voit tilata verokortin suoraan omaan työttömyyskassaasi

Anni Alaja (anni.alaja a tyj.fi), 4.4.2016

Jos tarvitset uuden verokortin ansiopäivärahaa varten, voit lähettää sen suoraan omaan työttömyyskassaasi verohallinnon verkkopalvelusta.

Työttömyyden alkaessa kannattaa usein hankkia uusi verokortti. Työttömyyskassa saa jäsentensä verotiedot suoraan verottajalta vuoden alussa, mutta ennakkopidätysprosentti on tällöin määrätty palkkaa varten. Palkkaa varten määrätyn ennakkopidätysprosentin kohdalla vero pidätetään ansiopäivärahasta vähintään 25 %:n suuruisena. Ennakkopidätykselle ei ole vähimmäisrajaa, jos se on määrätty etuutta varten. Jos siis toimitat kassaan etuutta varten annetun verokortin, vero pidätetään verokortin mukaisena.

Uuden verokortin saa nopeimmin osoitteesta www.vero.fi/verokortti. Verkkopalvelussa voit tulostaa verokortin itse tai lähettää sen postitse valitsemaasi osoitteseen. Palvelusta voit lähettää verokortin myös suoraan omaan työttömyyskassaasi.

Kirjautuaksesi palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin.

Verotus
Etuudensaaja toimittaa työttömyyskassaan etuutta varten annetun muutosverokortinVero pidätetään muutosverokortin mukaan.
Etuudensaaja ei toimita työttömyyskassaan verokorttia.Kassa käyttää vuoden alussa verottajalta saamiansa verotustietoja. Vero pidätetään kuitenkin vähintään 25 % suuruisena.
Etuudensaaja toimittaa kassaan palkkaa varten annetun muutosverokortin.Vero pidätetään muutosverokortin mukaan, kuitenkin vähintään 25 % suuruisena.


Takaisin

Yleiset kirjanmerkit